zaterdag 13 juni 2009

Nieuwe schoenen!

Al een tijdje zat ik een beetje te azen op nieuwe hardloopschoenen en liefst met zo'n Nike gadget, om de motivatie weer een beetje een boost te geven. Er verschijnen overal ook steeds meer gespecialiseerde winkels die afdrukken van je voeten maken en filmpjes van je looptechniek opnemen om ze te bepalen welke schoen het beste bij je past. Leek me erg nuttig om dat eens uit te vinden, aangezien ik al heeeel lang op schoenen loop die ik ooit van mam heb gehad. Vast niet de beste manier om je schoenen uit te kiezen.

Aangezien het vakantiegeld binnen is, kon daar best een paar nieuwe hardloopschoenen vanaf dus op naar de Run2Day. Ik had keurig mijn oude schoenen meegenomen omdat ik ergens gelezen had dat ze daar ook een hoop uit af kunnen lezen. Daar werd dan ook meteen naar gevraagd door de verkoper. Mijn oude schoenen hebben een extra versteviging aan de binnenkant van de voet, maar de verkoper vroeg zich af of dat ook echt nodig was. Daarom moest ik eerst een stukje in de winkel rennen op neutrale schoenen en werd dit opgenomen. Vervolgens gingen we samen het filmpje bekijken. Ik heb inderdaad de neiging met mijn voeten een beetje naar binnen "door te zakken" mijn voeten komen iig niet helemaal loodrecht op de grond neer. Ik heb dus inderdaad antipronatie schoenen nodig. De verkoper bracht me twee paar schoenen, die ik beiden mocht passen en uitproberen. Moeilijke keuze wel want de een had een heerlijk zacht stuk in het midden, maar de ander zat weer heel fijn om m'n voet. Uiteindelijk heb ik toch voor laatstgenoemde, de Asics GT2140 gekozen.



Ik heb vandaag voor het eerst hardgelopen op de nieuwe schoenen en meteen een blaar! Waaah ik hoop maar dat het door slechte sokken komt of door het feit dat ze nog een beetje ingelopen moeten worden. Wel meteen mijn Nike+ gecalibreerd en toegevoegd aan mijn blog. Leuk allemaal statistiekjes bijhouden voortaan.

Geen opmerkingen: