woensdag 16 januari 2008

Stromeloos

"UTRECHT - Een groot deel van de Utrechtse wijk Overvecht zit woensdagavond zonder stroom. Een woordvoerder van energiebedrijf Eneco zei woensdagavond dat het om ‘enkele duizenden’ huishoudens gaat.

De politie is extra oplettend in het gebied om problemen, onder meer door uitgevallen verkeerslichten, te voorkomen. Er hebben zich nog geen ongeregeldheden voorgedaan, aldus een woordvoerder van de politie.

De brandweer heeft zes meldingen gehad van mensen die vastzaten in liften van gebouwen. Onbekend is hoe lang de storing gaat duren. Het probleem is volgens Eneco ontstaan toen een transformator er om nog onduidelijke redenen mee ophield."

Nou de stroom is gelukkig weer terug, maar dat was irritant! Overal aardedonker, geen telefoon, televisie of internet! We hebben wel overal kaarsjes aangestoken (die heb ik gelukkig veels te veel), maar zo idyllisch was het niet. In de badkamer was het te donker om te douchen, met de zaklamp naar de wc dat soort dingen. We hebben ongeveer 2 uur zonder stroom gezeten, maar dan merk je pas dat je stiekum toch echt wel heel afhankelijk bent van al je electrische spulletjes.
We zijn maar even met de trein naar de Mediamarkt geweest, die is elke avond tot 21u open. Wat wel sfeervol was, is dat op station Overvecht ook geen licht was en er een lading NS personeel met zaklampen stond, om de reizigers naar de perrons te wijzen. Toen we weer thuiskwamen stonden er 2 buurvrouwtjes met zaklampen in het trappenhuis met elkaar te kletsen. Die vonden het volgens mij wel sensationeel. Nou, geef mij maar gewoon stroom!

Powered by ScribeFire.

Geen opmerkingen: